2024. március 29., péntek
FONTOS

Átadták a Békés Megye Védelméért elismeréseket

Szerdán újra ülésezett a Békés megyei Védelmi Bizottság. Az ülésen tárgyaltak az esetleges, rendkívüli téli időjárásra felkészülésről, aktuális katasztrófavédelmi feladatokról, továbbá az ár- és belvíz elleni védekezési munkálatokról. A megyei védelmi bizottság mellett működő oltási munkacsoport tevékenységéről, illetve az elmúlt időszak védekezési feladatairól Takács Árpád elnök tájékoztatta a résztvevőket.

Az ülés második felében adták át a Békés Megye Védelméért elismeréseket.

Polyák Zsolt már a Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányságot vezeti, Békés megyében töltött évei azonban meghatározónak bizonyultak.

A 45 éves katonai szolgálatot követően idén nyugállományba vonult Gulyás László alezredes, a bizottság korábbi titkár-helyettese, aki jelenleg is szakértőként segíti a grémium
munkáját.

A Békés Megyei Központi Kórház dolgozói kollektívája a koronavírus-járvány elleni védekezésben nyújtott teljesítményével, példaértékű helytállásával érdemelte ki a díjat.

Az eseményen elhangzott: a Magyar Honvédség parancsnoka a szentesiek helyett a hódmezővásárhelyieket jelölte ki a Békés Megyei Védelmi Bizottsággal együttműködő alakulatként. A bizottság elnöke köszönetet mondott a mintegy másfél évtizedes együttműködésért, valamint a védelmi igazgatásban végzett magas színvonalú munkáért a szentesi alakulatnak, illetve parancsnokának. Takács Árpád emléktárgyat és oklevelet adományozott a Műszaki Ezrednek, illetve Antal László ezredes, parancsnok részére is, amelyet távollétében Seres József alezredes, parancsnokhelyettes vett át.

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …