2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Látópontként mutatnak ezután jó gyakorlatot

 

Látópont lett az Erkel Ferenc Művelődési Központ. A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület által alapított díjat október végén nyerte el a gyulai közművelődési intézmény.

Az elismeréssel a közművelődés jó gyakorlatait bemutató helyszíneket jutalmazzák. A díjat alapító szervezet célja, hogy tudásmegosztás és tapasztalatcsere alakuljon ki a szakmabeliek között, illetve ösztönözze a fiatalokat, hogy a közművelődési, kulturális pályát válasszák.

A gyulai művelődési központ az intézményben tevékenykedő Székely Aladár Fotóklubbal közös munkájával pályázott az elismerésre. Az intézmény és közössége kiállítások, fotótúrák, pályázatok, rendhagyó tanórák megszervezésével azon dolgoznak, hogy a fényképezés művészetét a legnagyobb körben megszerettessék és egy összetartó, tevékeny közösséget építsenek Gyula városában.

A közösség heti rendszerességgel találkozik a művközpont egyik multifunkcionális termében, ilyenkor előadásokkal és oktatással is foglalkoznak. Az összejövetelek mellett a klub és a művelődési központ rengeteg más hasznos programot is rendszeresen megvalósít. A Székely Aladár Fotóklub klasszikus tárlatait időszaki kiállítás egészítette már ki egy parkban, kandeláberekről lelógatott képekkel, de rendeztek már ablaktárlatot és online bemutatót is a járványhelyzet alatt.

A Látópont címet egyelőre közel 50 intézmény kapta meg. Ezek a helyszínek képesek és felkészültek arra, hogy a helyi jó gyakorlataikat, közösségi kezdeményezéseiket úgynevezett Látóutak formájában ismertessék meg rendszeresen az érdeklődőkkel. Ezen alkalmakkor új ismereteket, tapasztalatokat tudnak átadni, kapcsolatokat építeni, segíteni a cselekvésen alapuló tudás- és tapasztalatszerzést. A jó gyakorlataikat bemutató ezen helyszínekre – köztük tehát a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központba is – 2022 tavaszától indulnak majd úgynevezett látóutak.

A Látópontok Hálózatának tagjai rövid szakmai ismertetővel, fotóval a kezdeményező Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület honlapján (www.kozosertek.hu) nyilvánosan elérhetők lesznek.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …