2024. április 16., kedd
FONTOS

Megújult a békéscsabai Megyeháza

A Békés Megyei Önkormányzati Hivatal energetikai felújítása 90 millió forintos, európai uniós forrásból valósult meg. Az épület többek között megújult külsőt és megfelelő szigetelést kapott.

Az eseményen részt vett Oláh Gábor, a Regionális Fejlesztési Programokért Felelős helyettes államtitkár, aki kiemelte, a jelenlegi fejlesztéspolitika azokról a valós igényekről szól, melyek a helyben élőknek is elhozzák a könnyebb megélhetést.

Az esemény információs nappal folytatódott a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében. A megjelent városvezetők, jegyzők tájékoztatót hallgathattak meg a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna tevékenységéről. Itt a 2030-ra megvalósítandó víziók mellett Békés megye erősségeiről, valamint gyengeségeiről és a békéscsabai reptérről is szó esett.

Az információs napon ismertették a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívásait is. Elhangzott, december elsejétől lehet elkezdeni beadni a pályázatokat, az első szakasz január 14-én zárul. A további felhívások megjelentetését novemberben, decemberben fogják folytatni.

A csütörtöki eseményen a továbbiakban a TOP Plusz eljárásrendi újításairól, aktualitásairól, tapasztalatairól, valamint a Tungsram okos települések fejlesztéseiről is szó volt.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …