2024. április 24., szerda
FONTOS

Egy Magyarországon egyedülálló pumpapálya épül a Kempf-tó partján

Idén tavasszal írtak ki egy olyan pályázatot, amely részeként bringaparkok kialakítása, illetve már meglévő parkok felújítása valósulhat meg Magyarországon. Az Országos Bringapark Programra többek között önkormányzatok, cégek, valamint sportegyesületek pályázhattak 50 százalékos állami támogatás mellett.

A Christián László Városi Sporttelepen a Gyulasport Kft üzemeltet egy extrém parkot, melyet a kerékpárosok mellett gördeszkások és rolleresek is használhattak. Ezzel a pályával kapcsolatban az évek során több probléma is felmerült. Használata zajos, másrészt nehéz volt karbantartani a létesítményt. A Gyulai Extrem Sport Kft viszont sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban pumpapálya építésére és skate park felújítására, átalakítására. A bringapark új helyszíne a Kempf-tó partja lett.

A kivitelezés jelenleg is zajlik, a terület most még tesztüzem alatt áll, és majd várhatóan 2022 tavaszán adják át. A pályákat nyitvatartási időben bárki ingyenesen használhatja a jövőben.

A helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a pályarendszer megépítése nagy lehetőséget nyújt a kerékpársport megszerettetésére. A tervezett pálya mellett egy 50-60%-ban kész épület áll, mely kiszolgálóépületként funkcionál. Ebben lesz kialakítva többek között mosdó, orvosi szoba és büfé is.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …