2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 11. 17.

Témák:

– A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva Társadalom és tudomány az élhető jövőért címmel tartottak konferenciát szerda délelőtt Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. A konferencián különböző tudományos előadásokat rendeztek, többek között a gazdasági és pénzügyi rendszert érintő újdonságokról, valamint a hit és a tudomány kérdéseiről.

– A szerdai adatok szerint is nagyobb mértékben emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében. A járvány kezdete óta igazoltan már több, mint harmincezer ember kapta el a kórt.

– Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a gyulai könyvtár gyermek részlegében, így a szolgáltatások egy héten át szünetelnek. Többek között erről beszélt Dézsi János igazgató a 3Témában, de szó esett a bibliotéka új, mobiltelefonos applikációjáról és a jelmondat pályázatról is.

– Három grosicsos labdarúgó került be a régiós válogatottba. Az U11-es fiatalok célja, hogy m felnőttként a magyar címeres mezt viselhessék.

– Zenészeket ábrázoló portrékból és csendéletekből álló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Gyulai Postagalérián. Az alkotó Schäfferné Beke Katalin kiemelte, nem a zenészt szerette volna ábrázolni a művein, hanem magát a zenét.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …