2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Egyetemi Veni Sancte Szegeden

 

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség idén is megtartotta egy év kihagyás után a már hagyományossá vált egyetemi tanévnyitó szentmisét a székesegyházban szeptember 28-án. Ez a szentmise volt egyben a Szent Imre Szakkollégium közösségének a tanévnyitó szentmiséje is.

A kedden este kezdődő szentmise főcelebránsa Kiss-Rigó László püspök volt, akivel együtt koncelebráltak a Lelkészséghez kötődő atyák. A szentmise zenei szolgálatában közreműködtek a Szent Imre Szakkollégium hallgatói.
A szentmisén a szegedi egyetemisták és az Egyetemi Lelkészség tagjain kívül részt vettek a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem meghívott oktatói, a szegedi keresztény szakkollégiumok vezetői és munkatársai, valamint a Szent Gellért Szeminárium kispapjai.

A lelkészség minden tanévet új hangsúllyal indít, amit egy mottóban fogalmaznak meg. Idén a járvány után Isten szolgája Márton Áron püspöktől választották a mottót: „Erőnk a lelkesedés. És ez mindenható!”

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …