2023. március 30., csütörtök
FONTOS

Lila fényben úszott az Almásy kastély

Hagyomány már, hogy a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont lila világítást kap november 17-én. 2011 óta a koraszülöttek világnapja ez a dátum, amelyen a szakmai szervezetek, civil közösségek világszerte tájékoztató eseményeket, családi napokat rendeznek, és emblematikus épületeket világítanak lila színnel, ami a koraszülöttek nemzetközi színe.

Gyulán a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban érkeztem Alapítvány közös eseményét megnyitása óta a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontnál rendezik.

A koraszülött mentés a járvány bő másfél éve alatt sem állt meg, sőt, Békés megyében a kicsik a lehető legjobb ellátást kapják, a mentőautóban szükség esetén egy egész team dolgozik.

Az épület lilára színezésével arra is felhívták a figyelmet, hogy 10 újszülöttből egy koraszülöttnek számít. Az eseményen elhangzott, a Békés megyei koraszülöttmentő alapítvány eddig 450 gyermeken segített.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kormányhivatal egyik békéscsabai épülete

  Szerda délelőtt a szalagátvágással jelképesen is átadták Békéscsabán a kormányhivatal családtámogatási- illetve rehabillitációs ellátási …