2023. március 27., hétfő
FONTOS

Indul Mezőhegyes történetének legnagyobb kerékpárút fejlesztése

Több mint kétmilliárd forintból 10 kilométer hosszon létesül Mezőhegyes közigazgatási területén kerékpárút.

Békés megyei vállalkozás lesz az építő.

A Békés Megyei Önkormányzat és Mezőhegyes közösen nyújtott be és nyert pályázatot a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében.

A „Mezőhegyes – Megyehatár kerékpárút hálózat fejlesztése új kerékpárforgalmi létesítmények építésével, 4444 és 4434 jelű utak kereszteződésében körfogalom kialakítása” című projekt közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult, így a
Bólem Építőipari Kft-vel, mint nyertes ajánlattévővel megtörtént a kivitelezési szerződés megkötése. A megyeházán Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Pap István, Mezőhegyes polgármestere és Mochnács Pál, a Bólem Építőipari Kft. ügyvezetője látták el kézjegyükkel a dokumentumot.

A projekt keretében 2,136 milliárd forint bruttó összköltséggel Mezőhegyes közigazgatási területén mintegy 10 kilométer hosszon kerékpárút épül, továbbá a 4444 és 4434 jelű utak kereszteződésében egy körforgalmat is kialakítanak.

A projekt költségvetése által biztosított támogatáson felül 300 millió forint többletforrás bevonása szükséges, a benyújtott többletforrás igényt az elbíráló bizottság jóváhagyta. A kiviteli tervek elkészíttetésére a szerződés hatályba lépésétől számítva 90 nap, a kivitelezési feladatokra a beruházás első részére (4427 jelű út melletti létesítmények) 180 nap, a második részére (4434-4444 jelű utak melletti létesítmények és körforgalom létesítés) 360 nap áll rendelkezésre.

Nézze meg ezt is:

Apai érzelmekről szóló darabot mutatnak be a kamarában

Rendhagyó előadással folytatódik hétfőn a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja. A “PADON – apa születik” című …