2023. április 1., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 11. 24.

Témák:

– Keresztény megközelítésben tárgyaltak az élhető jövő kérdéseiről a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának szerdai, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó eseményén. Az online konferenciát az ápolás, a szociális munka és az egészségturizmus aktuális kérdéseiről tartották.

– Átadták a 444-es számú, fürjesi utat. Ez a szakasz teszi lehetővé azt, hogy a megye déli részéről az M44 gyorsforgalmi út irányába közlekedők elkerüljék Békéscsabát. A határ romániai oldalán közben elkezdődött az Arad és Nagyvárad közötti gyorsforgalmi út koncepciójának a tervezése, így a határ innenső oldalán megkezdődtek az egyeztetések az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról.

– Elsősorban a települések igényeit vették figyelembe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívásainál. Zalai Mihály a 3Témában a TOP Plusz mellett a 2,5 milliárd forintból megújuló utakról, valamint a megyei értéktár munkájáról is beszélt. A Békés Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, az M47-es, Szegedtől Debrecenig tartó gyorsforgalmi út tervezése előrehaladott állapotban van.

– Magas a víruskoncentráció Békéscsabán, egy nap alatt 447 új fertőzöttet regisztráltak Békés megyében.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó – 2023.03.28.

Témák: – Erős lesz Gyulán a húsvéti időszak – legalábbis ami a turizmust illeti. A …