2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyulán ünnepelték a magyar tudományt

Kozma Gábor rektor bejelentkezésével kezdődött szerda délelőtt a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának online konferenciája, melyet a Magyar Tudomány Ünnepének programjaihoz kapcsolódva rendeztek meg. Ezek a felvételek a gyulai kar épületében, az esemény központjában készültek.

A nyugati civilizációra egyre inkább jellemző az, hogy olyanok fogalmaznak meg tudományos eredményekkel kapcsolatos kételyeket, akik híján vannak mind a szükséges ismereteknek, mind pedig a tudományos kritikai gondolkodásmódnak – mondta Görgényi Ernő. Gyula polgármestere hangsúlyozta, ezért is indokolt és szükségszerű felhívni az emberek figyelmét az igazi tudomány jelentőségére.

Kovács József országgyűlési képviselő Békés megye jövőjéhez szociális és egészségügyi iránytűt mutatott, majd Várkonyi Tibor beszélt az ápolás és egészségturizmus pandémiával kapcsolatos kihívásairól. A vidékfejlesztés fontos eszköze lehet a jövőben a slow, vagyis lassú turizmus, mely nagy lehetőségeket tartogat térségünk számára. E témában Szebellédi Zoltán, az Alföld Slow Egyesület elnöke tartott előadást.

Vincze Gábor dékán hangsúlyozta, a GFE Egészség- és Szociális Tudományi Kara tevékenységével Békés megye és Gyula szellemi, gazdasági, társadalmi szolgálatában tevékenykedik.
A Gál Ferenc Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepe konferenciáin a keresztény jövőkép megközelítésében tárgyalja az élhető jövő kérdéseit, ezzel is megfelelve az általa művelt tudományterületeken és képzésekben kibontakozó küldetésének. A programot délután Tudományos Diákköri Konferencia zárta.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …