2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Erkel Ferenc relikviákat adnak kölcsön

Hamarosan megnyitja kapuit a fővárosi Magyar Zene Háza, ahol a magyar zene egészét kívánják bemutatni. Az új épületben külön részt szentelnek a Gyulán született Erkel Ferencnek, így az Erkel Ferenc Emlékház a zeneszerző több személyes tárgyát kölcsönadja a budapesti kiállítóhelynek.

A Magyar Zene Háza nemzeti himnuszunk megalkotójának olyan értékes emléktárgyait mutathatja be a közönség számára, amelyeket eddig az Erkel Ferenc Emlékházban lehetett megtekinteni. A gyulai közgyűjteményből Budapestre kerül Erkel Ferenc ezüst serlege és személyes levelezése, valamint a Bánk bán kottájának néhány oldala is.

A kölcsönadott relikviák Erkel Ferenc életének jelentős állomásaihoz köthetők, amelyek méltóképpen képviselik a zeneszerző munkásságát és zenei nagyságát – árulta el Szappanos Gábor, az Erkel Ferenc Emlékház munkatársa. A kölcsönszerződés egy évre szól, de igény szerint az Erkel műtárgyak akár tovább is maradhatnak a fővárosban. Szappanos Gábor azt is elárulta, hogy nem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben is fognak még múzeumi tárgyakat kölcsön adni az értékes gyulai közgyűjteményből.
 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …