2023. május 29., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 11. 25.

Témák:

– Egy későbbi időpontra halasztották csütörtökön a Gyulahús részvénytársasággá alakítását. A városi képviselő-testület a helyi klímastratégia elfogadása mellett egy óvodai sportpályára beadható pályázatról, valamint a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjak költségvetési fedezetéről is szavazott.

– Továbbra is csúcson a járvány, csütörtök reggelre 362 új Békés megyei fertőzöttet jelentettek. Az oltási akcióhét keretein belül országszerte sokan kérnek védettséget jelentő vakcinát.

– Kevéssé ismert Erkel relikviák kerülnek Gyuláról Budapestre. Erkel Ferenc személyes tárgyai közül kölcsönöz néhányat – egyelőre egy évre – a gyulai múzeum a Magyar Zene Házának.

– Az Ingmar Bergman által jegyzett Jelenetek egy házasságból című darabot mutatták be a Gyulai Várszínház kamaratermében. A két szereplős darab egy kapcsolat felbomlásának történetét mutatta be.

– Mozgalmas az élet egy rókával. Szöszi, a gyulai rókalány korábban egy alkalommal már megszökött, most legutóbb egy ivartalanítási beavatkozáson esett át. Erről és a róka tartásról osztott meg érdekességeket Szöszi gazdája, Gombos Tamás.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 05. 24.

Témák: – Erősödhet a sportra épülő tehetséggondozás a Törökzugi óvodában. Szerda délelőtt átadták a hét …