2024. február 24., szombat
FONTOS

Békés megyében is folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Békés megyében továbbra is hat helyszínen várják az oltásra jelentkezőket.

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. Az
oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen  végzik  el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az www.eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhat időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Békés megyében Békéscsabán (Gyulai út 18.), Gyulán (Semmelweis u. 1) és Orosházán (Könd u. 59.) a kórházi oltópontokon 7-19 óra között várják az oltásra jelentkezőket. Ezen túlmenően Szarvason (Szabadság út. 11.), Szeghalmon (Ady Endre u. 1/b.), illetve Mezőkovácsházán (Alkotmány u. 38.) a szakrendelőkben is fel lehet venni az oltást.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az  oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a www.koronavirus.gov.hu oldalon.

További információk az oltási akcióhétről:https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciohetrol-0

A delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a vakcinát. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

Nézze meg ezt is:

Középtávú fejlesztési stratégiát hozott létre Gyula és Békéscsaba

  13 napirendi pontot tárgyalt szerdai ülésén Békés Vármegye Önkormányzatának testülete. Többek között Szarvas Péter, …