2024. április 16., kedd
FONTOS

Emléktáblát avattak Gazsó Ferenc emlékére Békésszentandráson

Felavatták a 2018-ban elhunyt Gazsó Ferenc szociológus, egyetemi tanár, a település díszpolgára emléktábláját szombat délután, a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola falán.

Az eseményen többek között beszédet mondott Gazsó Ferenc egykori tanítványa, Stumpf István. A felsőoktatás átalakításáért felelős kormánybiztos kiemelte, a szociológus hazafi volt, hitt a nemzetben, a nemzeti értékekben. Folytatta, olyan első generációs értelmiségi volt, aki tudta, milyen nehéz körülmények között élnek vidéken az emberek, és mennyire nehéz az oktatást, mint mobilitási csatornát használni azon fiatalok számára, akik ki akarnak emelkedni, és meg akarják mutatni a tehetségüket.

Az emléktábla avatás után, a Hunyadi János Katolikus Általános Iskolában rendezték meg a Gazsó Ferenc Társadalomtudományi Társaság kihelyezett ülését. Itt kihirdették a Dél-Tiszántúlról származó – vagy onnan elszármazott – fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét. A díjat idén Janó Evelin érdemelte ki.

 

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …