2023. március 24., péntek
FONTOS

Közmeghallgatást tartottak a járási fejlesztésekről

Az elmúlt napokban a gyulai járást érintő fejlesztésekkel kapcsolatban tartottak közmeghallgatást a városháza dísztermében.

A korábbi pénzügyi ciklus véget ért, így most már a 2021-27-es európai uniós pályázati időszakra készülnek. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból a gyulai járás települései várhatóan 7,9 milliárd forintot hívhatnak le – mondta el Kónya István alpolgármester.

Azt is kiemelte, hogy térségi szemléletben kell fejleszteni a járás településeit, így Gyula mellett fontos szerepet kap Elek, Kétegyháza és Lőkösháza is. Kiemelt szereppel bír a foglalkoztatás és a szociális ágazat fejlesztése, mely mind a 4 település számára fontos, hiszen az idősellátás, valamint a gyermekvédelem területén lesznek olyan pályázati források, amelyeket maximálisan ki szeretnének majd használni.

Az eseményen arról is tartottak előadást, hogy miért van szükség integrált településfejlesztési stratégiára, és fenntartható városfejlesztési stratégiára.

 

Nézze meg ezt is:

Az energiatakarékosság fontosságára figyelmeztettek a lila iskolában

  A takarékos energiafelhasználás fontosságára figyelmeztettek a gyulai lila iskola harmadikos diákjai, az általuk előadott …