2024. március 29., péntek
FONTOS

345 új fertőzött Békés megyében

A szerdai adatok alapján 345 új koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba Békés megyében. A járvány kezdete óta 35 207 a kórt elkapók száma.

Országszerte 11 152 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg. 7546 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 562-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik adagot kapták meg. Eddig 108 ezer, oltatlan ember döntött úgy, hogy beadatja magának az első vakcinát.

A beoltottak száma 6 132 549 fő, közülük 5 847 405 fő már a második oltását is megkapta, 2 559 096 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

A kórházak ezen a héten is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.   Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.  A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltás ismét 80-90%-ra képes emelni a védettséget. Bővebben:  https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciohetrol-0

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …