2022. január 19., szerda
FONTOS

Új járművel szállítják a fogyatékkal élőket

Kedd délelőtt, a városháza udvarán tartott sajtótájékoztatón mutatták be azt a gépkocsit, melyet egy pályázat révén sikerült beszerezni.

A kistérségi társulás szociális intézménye korábban egy korosabb járművel végezte a szállító szolgálatot. Az eseményen azt is bemutatták, hogy a gépkocsit akadálymentessé alakították, így kerekesszékkel is viszonylag könnyen be lehet szállni.

Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, a gyulai kistérségi társulás sokrétű tevékenységet végez. Többek között fogyatékkal élők szállítását iskolába, ügyintézéshez, vagy más olyan helyszínekre, melyekre egyébként nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának eljutni.

Fontosnak nevezte a buszbeszerzést Kovács József országgyűlési képviselő, aki azt mondta, a fejlesztés jelentőse messze túlmutat azon a 8 millió forinton, melyből beszerezték és átalakították a járművet.

A kistérségi járművel biztosítják mostantól többek között a gyerekek óvodába és iskolába jutását, elviszik őket orvoshoz, segítenek nekik hozzáférni az alapvető közszolgáltatásokhoz.

Nézze meg ezt is:

Februárban folytatódik a Kultúr Cafe 48 koncertsorozata

  Február 19-én a 30Y zenekar koncertjével folytatódnak a koncertek a Kultúr Café 48 programsorozatában. …