2024. április 20., szombat
FONTOS

Honvédelmi alapismereteket tanulhatnak a diákok a Kemény Gábor Technikumban

Együttműködési megállapodást kötött a békéscsabai Kemény Gábor Technikum a Magyar Honvédséggel. Az iskolában bevezetik a Honvéd kadét programot, melynek célja a hazafias nevelés.

A 2022/23-as tanévtől honvédelmi alapismeretek tantárgyat tanulhatnak ez erre jelentkező tanulók, emellett a jövőben különböző honvédelmi versenyeken is részt vehetnek.

Az általános iskolás, nyolcadik osztályos tanulók továbbtanulási jelentkezése még zajlik. A tájékoztatókon már ismertették a szülőkkel, leendő diákokkal, hogy honvédelmi alapismeretekkel is lehet találkozni az iskolában. A jövőben egyenlőre csak honvédelmi egyes szinttel találkozhatnak a jelentkezők. A második szint már ágazati képzést jelent, ahol a gépjármű mechatronikai-, vagy a logisztikai technikus szakma is a Honvéd kadét képzés része lehet. Célja, hogy a Magyar Honvédség részére is képezzenek szakembereket.

A Magyar Honvédség a Katonasuli utódaként 2017-ben vezette be a Honvéd kadét programot.

A Kemény Gábor Technikum a harmadik olyan iskola Békés megyében, amely csatlakozott a programhoz. Korábban a mezőkovácsházi, valamint a battonyai intézménnyel kötöttek együttműködést. A tanórai kereteken túl többek között laktanya látogatásokat szerveztek a diákoknak, valamint Doni Hősök Emléktúrán vehettek részt.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …