2022. január 27., csütörtök
FONTOS

Közös kórházi fejlesztés Békés és Temes megyében

A nagyváradi kórházzal közös fejlesztés projektzárójához hasonlóan szerdán a temesváriakkal is online értekezleten fogalmazták meg a mintegy egymilliárd forintos program utolsó gondolatait.

A Temesvári Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház és a Békés Megyei Központi Kórház célja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, valamint a kezelések hatékonyságának javítása, a szemlélet formálása volt. A határ innenső oldalán közel félmilliárd forintot költhettek többek között új eszközök beszerzésére.

Az eszközbeszerzés mellett a programban nagy hangsúlyt kaptak a közös továbbképzések, noha ezeket a járvány miatt nem tudták az eredetileg tervezett módon megtartani.

Békés megyében 1500 ember számára tették lehetővé, hogy szűrővizsgálaton vegyen részt. Elkészült 2500 tájékoztató füzet is a lakosságnak az egészséges életmódról, a szív- és érrendszeri, valamint a perifériás érbetegségekről.

 

Nézze meg ezt is:

Újra reneszánszát éli Magyarországon a pálinka

A 2008-as magyar pálinkatörvény újraszabályozta, hogy mit nevezhetünk pálinkának. Csak Magyarországon termett, feldolgozott és desztillált, …