2022. július 4., hétfő
FONTOS

Mókás Mikulással búcsúzott az évtől a várszínház

Egy táncos mese előadást láthattak kedd délelőtt a várszínházba látogató általános iskolások. Kulcsár Noémi és a Tellabor Mókás Mikulás című produkcióját tavaly csak online formában tudták bemutatni, így az első igazi bemutatója a napokban történt a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás létrejöttéről a koreográfus, Kulcsár Noémi mesélt.

A koreográfus elmondta, kerestek különböző mikulásos történeteket, de egyiknél sem érezte azt, hogy megfogta volna, ezért egy saját mesét írtak. A történet arról szól, hogy az Északi sarkon a Mikulás szánja elromlik és várja a manók segítségét. A manók mellett az északi sarkon élő különböző állatok is segítenek neki, mint például a jegesmedvék, pingvinek. A történet happy enddel zárul, megjavítják közösen a járgányt, így ki tudja osztani a gyermekeknek az ajándékokat.

A próbafolyamatról elmondta, hogy nagyon mulatságosan telt, hiszen nagyon jó érzéssel tölti el a táncosokat az, amikor gyermek darabot próbálnak. Egyrészt felszabadulhatnak benne, másrészt pedig ugyanolyan kreativitást enged meg, mint egy felnőtt darab.

Nézze meg ezt is:

Negyven fellépő áll a nézők elé Gyula közterületein

  Csütörtök este a Premier Művészeti Szakgimnázium békéscsabai növendékei adtak koncertet a Szent Miklós parkban. Ez …