2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Pánácz Tibor facélia méze érdemelte ki az “Év Kiváló Magyar Méze 2021” díjat

November 9-én az első, december 4-én pedig a második körben zsűrizték a gyulai mézversenyre beérkezett méz mintákat.

Az idei megmérettetésre közel 150 méhész nevezett az ország minden pontjáról. Idén rekordot jelentő, a tavalyi évhez képest 100-zal több, 358 minta érkezett a gyulai megmérettetésre. Szombat délután a rendezvény közösségi média felületén hirdették ki az idei mézverseny nyerteseit.

A beküldött mézmintákat hét kategóriában értékelte a szakmai zsűri. Idén akác kategóriában két első helyezettet hirdettek ki. A nagymágocsi Hegyi Gábort, valamint a derecskei Hegyesi Pétert. A vegyes virágméz kategória első helyezettje a bagi Sárosi méhészet méze lett.

A repce kategóriában Czeba Péter végzett az első helyen, Kiss Mihály pedig napraforgó méz kategóriában győzedelmeskedett. Fajtaméz kategóriában a komlói Bohuny Tibor Zsolt selyemfű méze érdemelte ki az első helyet. A különleges méz kategória győztese a hajdúnánási Popovics István málnás akác méze lett.

Az egyéb fajtaméz kategória címet, valamint a legrangosabb, az „Év Kiváló Magyar Méze 2021” elismerést Pánácz Tibor fertőendrédi méhész facélia méze kapta.

A szervezők idén egy online szavazást is elindítottak. Közönségdíjjal jutalmazzák a legtöbb szavazatot kapott mézet. A voksokat december 13-ig lehet leadni, a nyertest december 14-én hirdetik ki.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …