2024. március 29., péntek
FONTOS

Egy hét alatt 29 ittas sofőr Békésben

rendőrség

Békés megyében egy hét alatt 29-szer intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés miatt.

Volt, aki munkából hazafelé sörözött, egy másik férfi pedig éjfélig 5 liter sört és pálinkát ivott, majd másnap reggel 9 óra körül már autóba ült. Mindketten azt hitték, gond nélkül hazaérnek. Tévedtek.

Az év 49. hetében meghaladta a négyet az egy napra jutó, ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedések átlaga Békés megyében. A rendőrök 7 nap alatt összesen 29 alkalommal állítottak le olyan járművezetőt, akinél a szonda alkoholfogyasztást jelzett, közülük 10-en gépi meghajtású járművet vezettek. Egy férfi Békéscsabán robbanómotoros kerékpárjával munkából tartott hazafelé, amikor igazoltatták. Közvetlenül előtte egy dohányboltban járt, és a cigaretta mellé két üveg sört is vett, amit azonnal, a trafik előtt meg is ivott. Nem érezte magát ittasnak, azt hitte, a kerékpárúton gond nélkül hazaér. Nem így történt, a rendőrök előállították, majd büntetőfeljelentést tettek ellene. Hasonlóképpen magyarázkodott egy autós Kétegyházán is. Őt 2021. december 8-án 9 óra előtt néhány perccel igazoltatták a rendőrök. Miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett, a férfi elmondta, hogy előző nap egészen éjfélig italozott. Körülbelül 5 liter sört és pálinkát ivott. Gyalog ment haza, de reggel már nem érezte az ital hatását, ezért úgy gondolta, nem lesz gond, ha visszamegy a kocsijáért. Rosszul döntött, mert a szervezetéből még nem ürült ki alkohol, így ellene is büntetőeljárás indult.

Emellett az elmúlt héten is több, ittas járművezetők ellen indult büntetőeljárás iratait továbbította a rendőrség az ügyészségre. Közöttük volt egy csabacsűdi férfinek az ügye is, amely azért indult, mert a 30 éves férfi 2021. november 14-én este Csabacsűdről Szarvasra ment autóval ittasan. Ebéd után ivott sört és pálinkát, aztán ennek ellenére volán mögé ült. Ráadásul azért sem tehette volna ezt, mert a gyanú szerint korábban bódult állapotban vezetett, emiatt is folyamatban van ellene egy eljárás. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás vizsgálati szakaszában egy hónapon belül elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügy iratait 2021. december 11-én továbbították az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …