2024. február 24., szombat
FONTOS

Közleményt adott ki a NAV a rendkívüli adó-visszatérítéssel kapcsolatban

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal a rendkívüli adó visszatérítéssel kapcsolatban. Ebben arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy pontosan töltsenek ki minden adatot. Ezek hiányában ugyanis nem fog utalni a NAV.

Annak a szülőnek, aki családi pótlékot kap, nincs teendője, az ő adatait a családi pótlékot folyósító szervezettől kapja meg a NAV. Az adó-visszatérítést ugyanolyan formában bankszámlaszámra utalással, vagy postán juttatják el a szülőkhöz, ahogyan a családi pótlékot. Azok számára, akik nem kapnak családi pótlékot, de jogosultak családi kedvezményre, és szeretnék megkapni 2022. február 15-ig az adó-visszatérítést, ki kell tölteniük a Visszado-nyilatkozatot és be kell nyújtaniuk december 31-ig a NAV felé.

A Visszado-nyilatkozat elektronikus formában, a NAV honlapján található alkalmazás segítségével, ügyfélszolgálatokon személyesen kitölthető és leadható, valamint postai úton is be lehet küldeni.

Ha valaki nem küldi be a nyilatkozatot, a NAV az adatok nélkül nem utalja ki a visszajáró összeget, akkor az utólag, a 2021-es SZJA bevallással igényelhető vissza. Ebben az esetben, legkorábban 2022 március 1-től juthatnak hozzá a visszajáró összeghez.

Nézze meg ezt is:

Középtávú fejlesztési stratégiát hozott létre Gyula és Békéscsaba

  13 napirendi pontot tárgyalt szerdai ülésén Békés Vármegye Önkormányzatának testülete. Többek között Szarvas Péter, …