2022. január 27., csütörtök
FONTOS

Megérkeztek a vakcinák, Békésben is olthatják az 5-11 éveseket

Szerdán országszerte megkezdődött az 5-11 gyermekek oltása a koronavírus ellen.

Az Európai Gyógyszerügynökség november végén engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását Pfizer-BioNTech-vakcinával, melyből kedden 69 ezer érkezett hazánkba. Szerda reggel a Békés Megyei Kormányhivatal békéscsabai, központi épületében megkezdték a vakcinák kiosztását. Egy ampulla 10 ember oltását teszi lehetővé.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint a 49. héten enyhén csökkenő tendenciát mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja, az országos átlagkoncentráció továbbra is jelentős.

Békéscsabán a koncentráció emelkedett, a tendencia stagnál. A szerdai adatok alapján Békés megyében 118 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A járvány kezdete óta 37613-ra nőtt a kórt elkapók tavaly óta nyilvántartott száma. Országszerte egy nap alatt 5506 új fertőzöttet igazoltak elhunyt 153 többségében idős, krónikus beteg. 6337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 540-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 millió 194 ezer, közülük 3 millió 028 ezren már a harmadik vakcinát is megkapták.
 

Nézze meg ezt is:

Újra reneszánszát éli Magyarországon a pálinka

A 2008-as magyar pálinkatörvény újraszabályozta, hogy mit nevezhetünk pálinkának. Csak Magyarországon termett, feldolgozott és desztillált, …