2024. április 26., péntek
FONTOS

Testületi ülés: újabb források bevonásával költözhetne a Gyulakonyha

Idei utolsó ülését tartotta csütörtök délelőtt a gyulai képviselő-testület. Veres András a környéken élők jelzéseit tolmácsolva a Csabai úton megnövekedett forgalomról beszélt.

Görgényi Ernő polgármester megerősítette a képviselő által elmondottakat és jelezte, hamarosan bejárást tartanak a területen. Kiss Szabolcs a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökeként a szervezet működéséről szóló napirendnél arról beszélt, a járvány nem segítette a munkájukat, ugyanakkor megfelelő az együttműködés a témában az oktatási és a szociális ágazat szereplői között.

Erősen megviselte a járvány a fiatalok társasági kapcsolatait, szociális helyzetét – derült ki Szabó Enikő szavaiból, aki a Mi Egy Másért egyesület idei beszámolója kapcsán kapott szót.

Döntés született a Volánbusz Zrt-vel fennálló közszolgáltatási szerződés meghosszabbításáról, a jövő évi Hetedhét Játékváros támogatásáról, melyre több, mint 5 millió forintot szán a város. Kell még idő a sportkoncepció elkészítéséhez, így ott meghosszabbították a határidőt.
Az Airbus beruházás kapcsán egy új, magánút jön létre a déli ipartelepen, ez várhatóan a hazai helikopterkísérletek hőkorának jelentős alakja, Asboth Oszkár nevét viseli majd.

Az egyhangú döntés ellenére hosszas vita alakult ki az egykori relégyár épületének rehabilitációja kapcsán. Ide a Gyulakonyha költözne át, az árak emelkedése miatt a város pótlólagos támogatásért folyamodik.

Elfogadta a testület a város Helyi Építési Szabályzatát, majd döntés született a sporttelepen álló szobor áthelyezéséről, ennek helyére az idősebb Christián Lászlóra emlékező tábla kerül. Döntött a grémium a Magyar Napfizika Alapítvány támogatási szerződésének módosításáról. Mint ismert, a víztoronyban alakítják ki azt az obszervatóriumot, melynek jelentőségét Alt Norbert alpolgármester ecsetelte.

A következő, rendes képviselő-testületi ülésre januárban kerül majd sor.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …