2024. június 25., kedd
FONTOS

Elismerés életmentőknek és kiváló dolgozóknak

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója emlékplaketteket, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jutalmakat adott át rendőröknek és rendőrségi dolgozóknak.

Rendőrök és rendőrségi dolgozók részesültek elismerésben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 2021. december 20-án megtartott év végi ünnepségen.

Két életmentő körzeti megbízott, Sasfalvi István r. zászlós és Nagy Balázs r. főtörzsőrmester emlékplakettet vehetett át Kiss András tű. dandártábornoktól, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. Mindketten a Szarvasi Rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot és 2021. november 19-én együtt mentek Kondoroson, egy égő házhoz.

Az ott lakó idős nő önerejéből nem tudott volna kijönni a házból, a sűrű füstben a rendőrök keresték meg és mentették ki. A katasztrófavédelmi igazgató a rendőröket bátorságukért, életük kockáztatásával járó helytállásukért részesítette elismerésben.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője közvetlenül a történtek után és az ünnepségen is gratulált életmentő munkatársainak, illetve mellettük példamutató szolgálatellátásukért rendőröket és rendőrségi dolgozókat részesített elismerésben.

Jutalmat vehetett át Szalai Károly r. főtörzszászlós, a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozója, Kurucz Pál r. zászlós, a Biharugra Határrendészeti Kirendeltség referense, Szikesné Soczó Zsuzsanna r. zászlós, a Gyula Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze, Kovács János r. zászlós, a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség  kiemelt főhatárrendésze, Gergely Erik Kristóf r. főtörzsőrmester, az Orosházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Bánszki Hajnalka r. őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Sajti Károlyné, a Sarkadi Rendőrkapitányság ügyviteli segédelőadója és Hadi Gáborné, a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltség ügykezelője.

A megyei rendőrfőkapitány az ünnepség végén tartott beszédében a díjazottaknak és valamennyi Békés megyei rendőrnek, rendőrségi dolgozónak köszönetet mondott a 2021-ben tanúsított helytállásáért, elvégzett munkájáért.

 

Nézze meg ezt is:

Bocsánat nincs, bűncselekmény van

  Szűkszavú bocsánatkéréssel akarta elintézni egy férfi azt, hogy balesetet okozott Békéscsabán. A miatta megsérült …