2022. augusztus 16., kedd
FONTOS

A legrangosabb turisztikai elismerés a gyulai kiállítóhelyek vezetőjének

 

Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjban részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó pénteken Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.

Néhány órával azt követően, hogy kiderült, 2021-ben Gyula városa érdemelte ki az Év turisztikai települése címet a Szallas.hu az Év szállása versenyén, a legrangosabb hazai turisztikai szakmai elismerésben részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója.

Fekete-Dombi Ildikó pénteken Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.

A Kőrösi Csoma Sándor-díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. Maga a díj egy látványos alkotás, amely Kőrösi Csoma Sándor életútjához kapcsolódóan egy vándorbotot ábrázol, rajta a következő idézettel: „Keressetek, kutassatok…”.

Fekete-Dombi Ildikónak a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött kiemelkedő szakmai munkájáért, Gyula város kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai szempontból kimagasló, látogatóbarát irányításáért, a város kulturális-turisztikai kínálatának fejlesztéséért és megismertetéséért végzett munkájáért ítélte meg a kitüntetést a hazai turizmust irányító szervezet.

– Megtisztelő az elismerés, ám úgy gondolom – bár a díjon az én nevem szerepel – az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. teljes kollektívájának munkáját ismerték el azzal –mondta Fekete-Dombi Ildikó.

A szakember hozzátette:

– Külön öröm, hogy a turisztikai szakemberek felismerték és értékelték azt a munkát, amellyel a kiállítóhelyeket igyekszünk látogatóbarátabbá, turisztikai attrakciókká tenni; ebben az interaktivitás növelése, fejlesztése mellett a turisták szokásaihoz igazított nyitvatartási rend és új, izgalmas programok, szolgáltatások kialakítása is az eszközünk. Tesszük mindezt természetesen a muzeológiai szabályok, a történeti hitelesség feltétlen szem előtt tartásával.

– A helyiek számára talán természetes, hogy az Almásy-kastély vagy a vár évről évre jelentős számú vendéget fogad (kastélyunk rendre második, harmadik a látogatottságot tekintve a hazai kastélyok között), s hogy a szolgáltatásaink is egyre bővülnek. Úgy tűnik azonban, hogy távolabbról figyelve egyedinek, különlegesnek tetszik a munkatársaimmal elvégzett munka – mondta Fekete-Dombi Ildikó.

Nézze meg ezt is:

A József Dezső Alkotókör munkáiból nyílt tárlat a postán

A József Dezső Alkotókör újonnan készített festményeit állították ki a napokban a gyulai postagalérián. A …