2024. március 29., péntek
FONTOS

Még 277 milliót kapott a város a Gyulakonyha átköltöztetésére

A kormány biztosítja a Gyulakonyha új épületének kialakításához szükséges többletforrást. A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg a Kormány határozata, amellyel 277 millió forint többlettámogatást biztosítanak Gyulának a már megnyert pályázaton felül – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mivel a 356 millió forint összegű pályázati támogatás nem fedezi az építkezés teljes költségét, ezért a beruházás mielőbbi megindítása érdekében a képviselő-testület biztosította a hiányzó összeget, 271 millió forintot, az önkormányzat megtakarított pénzéből.

– Azt szerettük volna, hogy lehetőség szerint mégse a megtakarítást kelljen felhasználni, ezért kérelmet nyújtottunk be a kormányhoz, kérve a pályázati támogatás kiegészítését. A kormány a kérelmünknek helyt adott, sőt, még az ingatlan vételárához is adott utólag 6 millió forintot, így jött ki a 277 millió forint. Ez igazán szép ajándék az önkormányzat karácsonyfája alatt! – fogalmazott a polgármester.

A kivitelezés január második hetében kezdődik. Az új konyhában végre korszerű körülmények között végezhetik majd munkájukat a Gyulakonyha dolgozói. A Gyulakonyha jelenlegi ingatlanát a Dürer iskola számára adják majd át, ezzel növelve az iskola udvarát.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …