2024. április 20., szombat
FONTOS

Megtartották a Nagy Olvasási Kihívás eredményhirdetését

A közel 50 versenyző közül idén 38-an teljesítették a Nagy Olvasási Kihívást. A már hagyománynak számító megmérettetés eredményhirdetését a napokban tartották.

Szilágyi Ildikó idén második alkalommal, kislánya először indult a kihíváson.

A verseny lényege a könyvek, valamint az olvasás népszerűsítése. A megmérettetésre kortól függetlenül bárki jelentkezhetett az egészen kicsi gyermekektől az idősebb korosztályig. A feladat az volt, hogy 20 különböző kategóriában kellett könyveket elolvasni, és ajánlót írni hozzá. Ezzel tudták ugyanis visszakövetni, hogy a versenyző valóban elolvasta-e az adott könyvet.

Kónya István a verseny fővédnöke elmondta, a mai rohanó, digitalizált világban nagyon fontosak az ilyen értékmegőrző kezdeményezések.

A verseny szervezői elmondták, amikor hat évvel ezelőtt elindították a versenyt, arra voltak kíváncsiak, hogy a papíralapú olvasás mennyire népszerű napjainkban. Az idei évben a korábbi évekhez viszonyítva valamivel kevesebben jelentkeztek, de ez annak is betudható, hogy egy rövidebb ideig a járványhelyzet miatt zárva volt a könyvtár. A szervezők bíznak abban, hogy a jövőben még nagyobb számban jelentkeznek az olvasók.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …