2024. április 25., csütörtök
FONTOS

71 új fertőzött Békés megyében

A legutóbbi három nap alatt 71 új esettel 38609-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly óta nyilvántartott száma.

Az elmúlt három napban összesen 5865 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 262 280 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 248 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 434 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 121 823 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 101 023 főre csökkent. 3313 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen. Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérjük az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat.

A beoltottak száma 6 266 483 fő, közülük 5 982 104 fő már a második, 3 178 228 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.  Az ünnepek alatt több mint 87 ezer oltást adtak be. Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérjük az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat. Január 6. csütörtök és 8. szombat között újabb oltási akció lesz. Már megnyílt az internetes időpontfoglaló a 12-17 évesek megerősítő harmadik oltásához is.

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást. Emellett a háziorvosok is tartanak oltási akciókat a rendelési időben végzett oltásokon túl, a hétvégi oltási akciónapokra külön térítésre jogosultak.

Januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a  kórházi oltópontokon  és járásközponti szakrendelőkben oltópontokon.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …