2024. április 24., szerda
FONTOS

Fejlesztik az Elizabeth Hotelt és az Erkel Hotelt Gyulán

2020. november elsejétől bővítési és felújítási munkálatok kezdődtek az Elizabeth Hotelben.

Kibővült az étterem és a bár, új, erkélyes szobákat alakítottak ki, valamint a szálloda eddigi parkolója helyén egy élményelemekkel ellátott zöld parkot hoztak létre. Az első ütem része volt az is, amikor a szálloda parkolóját a szomszédos utcában alakították ki. A második szakasz a szálloda gyulai várra néző hat szobájának kibővítését, junior lakosztállyá átalakítását jelentette. A jelenleg folyó harmadik és egyben utolsó ütemben pedig a külső, napozó terasz részt bővítik, valamint egy feszített víztükrű medencét is építenek. Arató Henrietta elmondta, a jelenleg folyó munkálatok várhatóan március végére fejeződnek be.

Az ügyvezető kiemelte, a 2021 kihívásokkal teli év volt. Nyáron nagy volt a vendégforgalom, amely folytatódott az őszi szezonban is. Decemberben erősebb visszaesés volt tapasztalható. A karácsonyi időszak csendesebb volt a megszokotthoz képest. A téli szünetben, valamint szilveszterkor viszont többen érkeztek a szállodába.

A 2021-es év nehezebben indult Gyula legnagyobb szálláshelyén is. Boros Zoltán, az Erkel Hotel igazgatója elmondta, a nyári újranyitást követően általánosságban elmondható, hogy rendkívül sikeres évet zártak. A mögöttünk álló ünnepi időszakban végig telt házzal üzemelt a szálloda. Boros Zoltán kiemelte, 2022 a változások éve lesz, hiszen az elmúlt egy évtized legjelentősebb beruházása előtt állnak. A 122 szobás, 3 csillagos Munkácsy szárnyat négy csillagossá alakítják át. A felújítással Magyarország egyik legnagyobb négycsillagos szállodájává válik az Erkel Hotel a maga 308 leendő szobájával.

A munkálatok várhatóan 2022 első negyedévében kezdődnek el, a tervek szerint pedig a vendégek már idén birtokba vehetik a megújult, akkor már négycsillagos Munkácsy szárnyat.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …