2024. április 24., szerda
FONTOS

Megújul a gyulai relégyár épülete

Kedden átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így hamarosan megkezdődik az egykori relégyár évek óta pusztuló épületének teljes korszerűsítése.

Az esemény kapcsán Görgényi Ernő polgármester felidézte, ez volt az utolsó olyan ipari üzem Gyulán, mely az Airbus gyár előtt megépült a városban.

Az 1975 óta a Ganz Villamossági Művekhez tartozó relégyár száznál is több embert foglalkoztatott. A vasúti biztosító berendezések reléit és jelfogó egységeit készítő üzem a rendszerváltás után, a privatizáció zavaros időszakában került lejtmenetbe, és még az 1990-es évek első felében be is zárt.

Görgényi Ernő elmondta, már az épület megvásárlása sem volt egyszerű feladat, 2015 óta próbálkoztak vele. Az ügyletet nagyban nehezítette, hogy az ingatlant egy 8 millió eurós és egy 56 millió dolláros jelzálog terhelte.

A legutóbbi, decemberi testületi ülésen fontos döntés született az egykori üzem épületének felújításával kapcsolatban. A grémium kormányzati támogatást kért az eredetihez képest megnövekedett költségek biztosítására, melyet még a tavalyi év végén meg is kapott.

Az épület nagyobb része a Gyulakonyháé lesz, de az emeleten és a tetőtérben kialakítanak olyan helyiségeket is, melyeket a polgármesteri hivatal használ majd raktárként.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …