2024. április 24., szerda
FONTOS

141 új fertőzött Békés megyében

A szerdai után a csütörtöki adatok is magasabb új fertőzött számot mutatnak Békés megyében, utóbbi napon 141 új esetet vettek nyilvántartásba. A járvány kezdete óta térségünkben 38918 ember kapta el a kórt.

Országosan egy nap alatt 6454 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 80 többségében idős, krónikus beteg. 3101 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 307-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 272 718 fő, közülük 5 996 472 fő már a második, 3 198 951 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

 

Ma délután újabb oltási akció kezdődik és januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombatonként lesz oltási akció, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a  kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Az első oltási akció január 6. csütörtök és január 8. szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást. Továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …