2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Meghosszabbították az Esküvők régen és ma című kiállítást

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították az Esküvők régen és ma című kiállítást, melyet a két ünnep közötti időszakban tartottak a Stefánia-szárny bálteremben.

Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető elmondta, nem csak a városból és a megyéből jöttek látogatók, hanem távolabbról érkező turisták is meglátogatták a kiállítást, valamint meghallgatták az esküvő történeti előadást. Olyan érdeklődő is volt, aki a Stefánia –szárny falai között tervezi majd megtartani az esküvőjét.

A kiállítással azt is szerették volna érzékeltetni, hogy mennyit változott az évszázadok során ez a hagyomány, és melyek azok a dolgok, amelyek állandóak.

A tárlaton a régmúlt és a mai korok esküvői ételeiről összeállított menüsort, terítékeket és esküvői ruhákat tekinthetnek meg az érdeklődők. A látogatók Szilágyi Sándor történész előadásában egy 1938-as esküvő és lagzi történetével is megismerkedhetnek.

A kiállítás a leendő pároknak segítséget, inspirációt nyújthat abban, hogy 2022–ben melyek az aktuális esküvői trendek, hogy milyen a jellemző teríték az évszakoknak megfelelően, milyen terítési kultúrák vannak, milyen ruhát viselhetnek a menyasszonyok 2022-ben. A tárlat január 5-től 8-ig, délután 14 órától 17 óráig díjtalanul látogatható.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …