2024. április 24., szerda
FONTOS

Határsértőket és embercsempészt fogtak Battonyánál

A magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló külföldieket és román segítőjüket előállították.

Battonya belterületén 2022. január 10-én 3 óra 30 perc körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit, akik indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Emellett néhány órával később igazoltattak egy román állampolgárságú férfit, aki egy francia honosságú személyautóval közlekedett, és a gyanú szerint segíteni akart a határsértőknek abban, hogy illegálisan eljussanak Nyugat-Európába.

A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A 33 éves román férfi ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …