2024. április 20., szombat
FONTOS

Járható utakat biztosítottak a közüzemi kft munkatársai Gyulán

Az időjárás-előrejelzés már pénteken azt mutatta, hogy január 8-án, szombaton kiterjedt havazás várható a térségünkben. Az első hópelyhek szombat reggel megérkeztek, majd a nap folyamán egyre sűrűbben jelentek meg Gyulán. Az előrejelzések azt mutatták, hogy már szombaton 5-10 centiméteres hó várható a térségben, de ez estig csak egy úgynevezett lepel vastagságig emelkedett. Ez a 0 fok körüli hőmérsékletnek volt köszönhető.

A Gyulai Közüzemi Kft munkatársaival a város több pontján lehetett találkozni a szombat hajnali óráktól kezdve végig a nap folyamán. Igyekeztek minél jobban ellátni a hó és síktalanítási feladatot a városban.

A munka vasárnap is folytatódott. Igyekeztek az éjszaka lehullott csapadékot, havat eltakarítani, elolvasztani a reggeli órákra a város minden pontján.

Görgényi Ernő polgármester a közösségi oldalán köszönte meg a Gyulai Közüzemi munkatársainak, hogy egész éjszaka dolgozva letakarították, járhatóvá tették a város útjait.

A következő napokban is fagyra készülhetünk, ezért mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső, havazás, vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival történjen ez. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére.
Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …