2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Együttműködik a GFE és a Békéscsabai Tankerületi Központ

Együttműködési megállapodást kötött kedden a Gál Ferenc Egyetem és a Békéscsabai Tankerületi Központ.

Az összefogás célja, hogy az egyetem Békés megyében folyó képzési és tudományos, szakmai közéleti tevékenységével hozzájárulhasson a tankerületi központ által fenntartott köznevelési intézmények fejlődéséhez. Emellett a tankerületi központ szakmai partnerségével az egyetem hatékonyabban láthatja el a társadalmi küldetéséből adódó regionális feladatait. Az együttműködéssel szolgálni szeretnék a megye szellemi, kulturális megtartó erejének növelését.

Elhangzott, a Békéscsabai Tankerületi Központ a köznevelés rendszerében a legnagyobb munkáltatóként jelenik meg a megyében. Közel 1600 alkalmazottal, az általános és a középiskola területén 15000 diákkal, az alapfokú művészeti oktatásban 800 fiatallal, valamint a pedagógiai szakszolgálattal összesen 13000 ellátottal tevékenykedik a mindennapokban.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Békés megyei felsőoktatásnak kiemelt szerepe van a jövőben.

Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora az eseményen elmondta, az együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy olyan hivatásokat, képzettségeket szerezzenek meg a diákok, amelyek jó egzisztenciát nyújtanak.

Az eseményen elhangzott, a megállapodás aláírását követően munkacsoportokat állítanak fel, mely kidolgozza az együttműködésnek és a céloknak megfelelő munkamenetet. Bíznak benne, hogy ezzel a jövőben sikereket fognak elérni, és öregbítik Békés megye hírnevét.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …