2023. december 2., szombat
FONTOS

Segítség a veszélybe került embereknek

Életet menthet az egymásra való odafigyelés. Köszönet a környezetükben élőkre odafigyelőknek, a mentőknek és rendőr kollégáinknak, akik a múlt héten is különféle helyzetekben segítettek a rászorulókon – írta a megyei főkapitányság.

Gyulán, a Dobozi úton pénteken éjjel 2 óra körül figyeltek fel a munkatársaink arra, hogy egy férfi egy idős nőt támogat. A rendőrök azonnal megálltak és megnézték, mi történt. Kiderült, hogy a járókerettel gyalogló 89 éves néni nem tud tájékozódni, és az arcán meg is sérült. Mínusz 5 fok volt , szerencse, hogy a férfi és a rendőrök rátaláltak, mentőt hívtak hozzá.

Szintén pénteken Zsadányban és Körösladányban kaptak olyan hívást a rendőrök, hogy egyedül élő embereket napok óta nem láttak ismerőseik, szomszédaik, segítőik. Mindkét férfi otthon volt, de segítségre, orvosi ellátásra volt szükségük, ezért a mentők kórházba vitték őket.

Kertészszigeten egy szintén egyedül élő 62 éves férfi gondozója hívta a segélyhívót, mert amikor élelmet vitt a férfinek látta, hogy le van gyengülve, nem tud magáról gondoskodni. A mentők őt is kórházba vitték.

Emellett az elmúlt hétvégén Szarvason kétszer, Békéscsabán szintén kétszer segítettek rendőrök a hidegben az utcán ittasságuk miatt magatehetetlen állapotba került embereken.

Nézze meg ezt is:

4800 fürdőlepedőt foglaltak le Gyulánál

Több ezer „hamis mosollyal” szembesültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, amikor Gyulánál felnyitottak …