2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kiszűrik az ittas járművezetőket a Békés megyei rendőrök

2022 első hetében hét, a másodikban pedig már 16 autóst állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Az utóbbi esetekben hatan kerékpárral, tízen gépi meghajtású járművel közlekedtek. Az év elején volt olyan is, aki két parkoló autót rongált meg, vagy aki nem a saját kocsiját vezette úgy, hogy nem volt józan.

Az év első hetében több mint kétezer közlekedőt szondáztattak meg a rendőrök Békés megyében azért, hogy az ittas járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. Ittasan vezetni és ittas vezetővel utazni rendkívül veszélyes.

Az ittas járművezetés mellett a gyorshajtás miatt is több mint 200 esetben kellett intézkedniük az elmúlt hetekben a Békés megyei rendőröknek. Azok mellett azonban, akik a megengedett sebességhatárt lépték túl, voltak olyanok is, akik nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtottak. Amikor csúszóssá váltak az utak és havazott, három személyi sérüléssel járó és nyolc anyagi káros közlekedési baleset történt. A rendőrség ezért nagyobb odafigyelést kér a járművezetőktől.

Ne igyanak alkoholt, ha vezetni fognak, tartsák be a megengedett sebességet, és ha az útviszonyok, illetve a látási viszonyok nem jók, akkor menjenek még a megengedettnél is lassabban, hogy mindenki hazaérjen!

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …