2022. december 1., csütörtök
FONTOS

Online lehet beiratkozni a Magyar Nemzeti Levéltár kutatótermeibe

A Magyar Nemzeti Levéltár január elsejétől minden kutatótermében, így a gyulai székhelyű Békés Megyei Levéltárban is bevezette és kötelezővé tette az online beiratkozást.
Ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú beiratkozás lehetősége megszűnik. A beiratkozás és a levéltári anyag kikérésének megkönnyítése mellett az újítás legnagyobb előnye, hogy a regisztráció és a látogatói jegy a Magyar Nemzeti Levéltár valamennyi tagintézményében érvényes. A kutatás megkezdésekor egy gyors adategyeztetést követően már csak a kinyomtatott látogatói jegyet kell átvenni. Sáfár Gyula elmondta, kérik, hogy a kutatás gördülékeny és hatékony megkezdése érdekében már a levéltár felkeresése előtt, otthonról iratkozzanak be az érdeklődők. A Magyar Nemzeti Levéltár szintén az év első napjától bővítette azoknak a szervezeti egységeinek és kutatótermeinek a sorát, ahol az iratanyag kikérése online, az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül történik.

Sáfár Gyula elmondta, a regisztrációs beiratkozásnál arra kell figyelni, hogy a regisztráló kap egy e-mailt, melyet 10 percen belül aktiválnia kell. Csak ezt követően történik meg valóban a beiratkozás. Az új, online kikérés menetéről egy oktatóvideó is megtekinthető a Magyar Nemzeti Levéltár honlapján.

Nézze meg ezt is:

Gyulán mutatja be új kötetét Balázs Anita

  A mai kor mindenkit érintő, nagy kérdéseit dolgozza fel elsősorban a nagycsoportos óvodás a …