2024. április 24., szerda
FONTOS

Minden gyulai intézményben segítenek az allergiás gyermekeknek

Görgényi Ernő polgármester jelentette be a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón, hogy minden egyes, vagyis összesen 27 gyulai oktatási és nevelési intézményben hozzáférhető lesz a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelésére alkalmazható EpiPen oldatos injekció.
A polgármester elmondta, az ötlet a tavalyi, tragikus, újpesti eset után fogalmazódott meg Abdulrahman Abdulrab Mohamedben, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumi elnökében, a döntés is az ő javaslatára született meg.
Az eseményen Abdulrahman Abdulrab Mohamed egy almán mutatta be, hogy súlyos allergiás reakciók esetén hogyan kell használni az eszközt. Mindez jól jöhet akár rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos reakciók, valamint fizikai terhelés hatására fellépő, vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére esetén. Az eszköz használatával kapcsolatos tudnivalókat minden intézményben bemutatják majd.
A hét végéig minden gyulai iskolába, óvodába eljuttatják a gyógyszereket. Az egyenként 16 ezer forint értékű gyógyszer rövid lejárati határidejű, az alapítvány ezért folyamatosan ellenőrizni fogja, hogy az intézményekben legyen belőle használható, és gondoskodni fognak az utánpótlásról is.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …