2024. április 19., péntek
FONTOS

Határon átnyúló egészségügyi projektről is döntött a megyei önkormányzat közgyűlése

A legutóbbi közgyűlésen elfogadták a 2022-es munkatervet, valamint a megyei önkormányzat költségvetését. Zalai Mihály elnök elmondta, a bevételek jelentős részét a pályázatok jelentik. Kiemelte, a települési önkormányzatokkal szoros az együttműködés.

Zalai Mihály elmondta, a költségvetés kapcsán nemcsak a kötelező feladataikra koncentrálnak. A bevételek lehetőséget adnak arra, hogy olyan önként vállalt feladatokkal is foglalkozzanak, melyeket fontosnak tartanak.

A Településfejlesztési Operatív Programban jelenleg az utolsó pályázatok értékelése zajlik. Eddig elsősorban olyan infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, melyek a helyi gazdaságra vannak hatással. Városok esetében ipari parkokra, inkubátorházakra lehetett pályázni. Emellett olyan út- és kerékpárút-fejlesztések zajlottak le, melyek a munkába járást segítik. Zalai Mihály elmondta, Békés megye számtalan településén volt bölcsőde fejlesztés, hiszen ez a szolgáltatás egy falunak kötelező feladata abban az esetben, hogyha ezt ötnél több szülő kéri. Ezzel az édesanyák munkába állását segítették.

A megyegyűlésen szó volt egy Romániával közös, határon átnyúló pályázatról is. A több, mint 3 milliárd forintos stratégiai projekt során egy-egy egészségügyi projektet valósítanak meg a jövőben. Ebből a forrásból a későbbiekben mind a Békés Megyei Központi Kórház, valamint az orosházi kórház eszközbeszerzése mellett a megyében található orvosi ügyeletek teljes eszközellátása valósulhat meg.

9 melléklet

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …