2023. február 9., csütörtök
FONTOS

Az összes gyulai intézmény megkapta a súlyos allergia elleni injekciót

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke péntek délelőtt bemutatta annak az eszköznek a használatát, melyet súlyos allergiás reakciók esetén kell használni.

Az EpiPen oldatos injekció többek között rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos reakciók mellett fizikai terhelés hatására fellépő, vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható. A pénteki eseményen minden gyulai oktatási és nevelési intézmény vezetője átvette az injekciót.

A programon részt vett egy olyan gyulai édesanya, akinek a gyermeke allergiás a méhcsípésre.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, az Egészséges Városért Közalapítványt azért hozta létre a gyulai önkormányzat, mert önként vállalt feladatként prioritást élvez az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése, prevenciós programok elindítása, lebonyolítása.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed már tavaly elindította a kezdeményezést. A január 18-án történt tragikus, újpesti eset is megerősítette, hogy minden gyulai oktatási és nevelési intézményben el kell helyezni egy EpiPen oldatos injekciót.

Az EpiPen oldatos injekció rövid lejárati határidejű, a közalapítvány ezért folyamatosan ellenőrizni fogja, hogy az intézményekben legyen belőle használható, és gondoskodni fognak az utánpótlásról is.

Nézze meg ezt is:

Régi fegyvereket restauráltatott az Erkel Ferenc Múzeum

  Három, a XIX. századból való fegyvert restauráltatott a gyulai Erkel Ferenc Múzeum. Ezeket Cseresznyés …