2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megújulhat Békéscsabán a Gyulai út 1. szám alatti, volt tervező iroda épülete

Az ingatlan 2012 előtt ezt a funkciót töltötte be és a megyei önkormányzat tulajdonában volt.
Ezután állami tulajdonba került, majd a megyei önkormányzat kérte az épület vagyonkezelési jogát, amit megkapott. Most egy mikrohitelezéssel, valamint vállalkozások pályázatainak segítésével foglalkozó vállalkozásfejlesztési alapítvány, és egy Széchényi-programiroda használja az épületet.

Zalai Mihály elmondta, a Munkácsy-negyedben található ingatlan állapota hosszú ideje méltatlan környezetéhez, vagyis minél hamarabb renoválásra van szükség. Egy olyan energetikai pályázatot kerestek, mellyel kívül-belül megújulhat az épület.

Zalai Mihály kiemelte, a pályázat lehetőséget ad arra, hogy a fűtési rendszer teljesen megújuljon az épületben, valamint a nyílászárókat is kitudják cserélni. A homlokzat felújítása mellett szigetelni is fogják az ingatlant. Megújuló energia felhasználására törekednek, így napkollektorok és napelemek kerülnek a tetőre.

A megyei önkormányzat elnöke elmondta, abban bíznak, hogy a belváros szívében található épületben olyan körülményeket biztosítanak a jövőben, hogy irodai célra ki tudják majd adni. Emellett abban az esetben, ha a Békés Megyei Önkormányzat hivatala bővül, akkor annak egy része is helyt kaphat itt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …