2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A nemzeti önazonosság erősítése a célja a Magyarság KicsiNagykövete Programnak

A Magyarság KicsiNagykövete Program egy határokon átívelő nemzetegyesítés.
Legfőbb célja a gyermekekben a hazafiság, a hazaszeretet és a nemzeti önazonosság erősítése, a kultúra és a sport megszerettetése, illetve a család fontosságának tudatosítása.
Az ötletgazda Strack Mária által megálmodott programot a Generációk Találkozása Egyesület és a Jövőt Építők Generációja Egyesület szervezte meg. A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert. Emellett motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített versenyen a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok mérhették össze tudásukat. Békés megyéből országosan a legtöbb, mintegy 420 gyermek csinálta végig az első forduló feladatait.

Kovács József kiemelte, a kezdeményezés nagyon fontos eszköze a nemzeti önazonosság erősítésének. A megyei fővédnök Goethe-től idézett, miszerint “A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” Gyökerek, hogy tudják, hova tartoznak, honnét jöttek. A szárnyak pedig, hogy merjenek nagyot álmodni és tudják azt megvalósítani.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …