2023. január 31., kedd
FONTOS

Harmadik alkalommal rendezik meg a Történelmi Íjász Világbajnokságot Gyulán

Az elmúlt hétvégén a történelmi, és a 3D-s szakág teremíjász országos bajnokságán vett részt a Kerecsényi László Íjász Egyesület. Az érdi megmérettetésen több, mint 500 íjász indult, melyből 8 versenyző képviselte a gyulai egyesületet. Ők egy magyar bajnoki címet, három második, két negyedik és egy ötödik helyet szereztek.

Lovász Tamás kiemelte, a Kerecsényi László Íjász Egyesület idei legnagyobb eseményére készül, hiszen augusztusban immár harmadik alkalommal szervezi meg a Történelmi Íjász Világbajnokságot Gyulán. 2016-ban rendezték meg először, melyet a 2018-as követett. Erre több, mint 20 országból érkeztek versenyzők, ők mind a saját nemzeti viseletükben jelentek meg. Az esemény jó alkalmat teremt arra, hogy összefogja a világ számos kultúráját.

Lovász Tamás elmondta, a világbajnokság megszervezése összetett feladat. Az íjász verseny történelmi hangulatát a gyulai helyszín biztosítja. Az elmúlt évek tapasztalatai és a visszajelzések alapján a Gyulán rendezett világbajnokság méltó a történelmi íjászat által képviselt értékekhez.

Nézze meg ezt is:

Gyulán is egyre többen keresik fel a háziorvosokat

  Az év első hetében csaknem 162 ezren fordultak orvoshoz akut légiúti fertőzéssel Magyarországon, közülük …