2024. április 19., péntek
FONTOS

Lerobbant az autójuk, rendőrök segítették ki őket

Lerobbant autót látott két rendőr Békéscsaba határában. Az őrsparancsnok és a körzeti megbízott tették a dolgukat: megálltak, intézkedtek, segítettek. A bajba jutott két nőnek olyan jólesett a figyelmességük, hogy levélben mondtak köszönetet érte, „angyali embereknek” nevezték a rajtuk segítő rendőröket.

Köszönőlevél érkezett a napokban a Békés megyei rendőrségre.
Egy békéscsabai nő írt elismerően két rendőrről, mert 2022. január 24-én segítettek neki és idős édesanyjának. Békéscsabáról indultak el egy közeli településre, de a megyeszékhely határában lerobbant az autójuk. Tanácstalanul álltak a kocsi mellett, amikor szerencsére éppen arra ment egy rendőrautó és meg is állt.
A battonyai rendőrőrs parancsnoka, Zalai Szabolcs r. alezredes és körzeti megbízott kollégája, Simon János r. főtörzsőrmester látták, hogy erősen füstöl az autó motortere, ezért megkérték őket, hogy menjenek távolabb, nehogy bajuk essen és intézkedtek. Hamarosan meg is érkeztek a katasztrófavédelem és a közútkezelő munkatársai is. Közben a rendőrök felajánlották a bajbajutottaknak, hogy üljenek be a fűtött szolgálati autóba, ne fagyoskodjanak a hidegben, amíg megérkezik az autómentő.
Akár itt véget is érhetett volna a történet, de az emberségből jelesre vizsgázott rendőrök úgy érezték, hogy happy enddel kell végződnie ennek a szerencsétlen esetnek, ezért az idős nőt és lányát elvitték az úticéljukhoz.
Levelükben az autóval lerobbant nők részletesen leírták a történetüket és dicsérték, „angyali embereknek” nevezték a két rendőrt. Kollégáink nevében is köszönjük a szívmelengető mondatokat!

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …