2024. április 20., szombat
FONTOS

Több programmal készül februárban a GYIK

Februárban diákönkormányzati ülést tartottak, melyen többen személyesen jelen voltak, mások pedig online csatlakoztak a tanácskozáshoz.

A tanácskozás célja az volt, hogy összegyűjtsék azokat a felvetéseket és javaslatokat, melyet majd eljuttatnak az önkormányzathoz. Ezt a programot 2020-ban és 21-ben a koronavírus járvány miatt nem tudták megtartani. Szabó Enikő elmondta, fontos, hogy a város vezetői visszajelzéseket kapjanak a diákoktól.

Ezen az eseményen a diákok megbeszélhetik a diákságot érintő olyan ügyeket is, melyek problémát okozhatnak. Ilyen például, hogy nincs elég szemetes kuka az iskola körül, vagy a járdát felnyomja a fának a gyökérzete, ami megnehezíti a közlekedést, valamint a testnevelés órák alatti futást. A játékvárossal kapcsolatos tájékoztatót a szülők részére február 9-én, szerdán tartják majd az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Szabó Enikő elmondta, hogy csak azokat a gyermekeket tudják felvenni a Játékvárosba, akik az első osztályt befejezték, de még nem töltötték be a 13. életévüket. A jelentkezéseket február 14-től lehet leadni online formában.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …