2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A biztonságos internethasználatra hívják fel a figyelmet

Február 8-án tartják a biztonságos internet napot.
Ebben az időszakban, a nyolcadikát körülvevő hetekben igyekeznek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az oktatási intézményekben is jelen lenni. Az előadásokkal szeretnék felhívni a figyelmet az internet veszélyeire. Emellett a felnőtteket és az idősebb korosztályt is megcélozzák azokkal a hasznos tanácsokkal, melyekkel az érintettek elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak. Fontos a felhasználói fiókunk védelme. Ez mindhárom korosztályt érinti. Jellemző, hogy nem minden esetben választanak megfelelő erősségű jelszót az emberek.

Az adathalász e-mailek nagy kárt tudnak okozni az emberek életében. Nem kifejezetten a magánszemélyek kapcsán fontosak, hanem akár cégek, önkormányzatok, közintézmények esetében is. Jellemző, hogy a csalók valamilyen banki weboldalhoz hasonló felületen szeretnének adategyeztetést kérni. Ennek a végrehajtását követően kiszolgáltatjuk azokat a biztonsági adatainkat, amivel már a fiókunk nincs biztonságban.

A fiatalokat tájékoztatják az ismerkedésről, a tartalmak megosztásáról. Fontos, hogy ne váljanak elkövetővé, vagy áldozattá. Az online térben való zaklatás esetében is több lépést kell követni. Deák Sándor kiemelte, törölni kell a zaklatót, valamint el kell menteni azokat az üzeneteket, melyeket kaptunk. Az idős korosztály figyelemfelhívását a fiatal korosztályon keresztül próbálják elérni. Az utóbbi időben ez a korosztály is egyre többet használja az online tér biztosította olyan lehetőségeket, ami neki tetszik. A szakemberek minden korosztályt próbálnak megszólítani, hogy az megfelelő módon tudja szolgálni az ő biztonságukat.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …