2024. március 29., péntek
FONTOS

Új szlogen és felújított gyermekrészleg a könyvtárban

Jó ütemben haladnak a munkálatok a gyulai könyvtár gyermekrészlegében.

Már helyükre kerültek az új bútorok, ugyanakkor nemcsak a berendezésben lesz változás. Dézsi János a 3Témában elmondta, a nagy mennyiségű kézikönyvre, vagyis nem kölcsönözhető kötetre kevésbé van szükség, így ezek kisebb helyet kapnak, cserébe viszont nagyobb területhez jutnak a kölcsönözhető könyvek. Változik majd a ruhatár elrendezése, a régóta kihasználatlan gyermekzenei könyvtár helyén pedig klubhelyiséget alakítanak ki. A héten várhatóan minden a helyére kerül, utána pedig megkezdik a könyvek visszaszállítását. A remények szerint február 28-tól újra teljes körű szolgáltatással várnak mindenkit a régi helyen.

A gyermekrészleg tehát megújult, de maradt még több olyan terület a bibliotékában, melyre ráfér a korszerűsítés. A műsorban Dézsi János beszélt azokról a tervezett infrastrukturális fejlesztésekről, melyek egyre inkább elengedhetetlennek látszanak, ugyanakkor szót ejtett a virtuális térben megjelenő fejlesztésekről is.

A városi könyvtár szeretne erősíteni a kommunikációján is. Ezt a célt szolgálja, hogy az intézmény jelmondatot keresett. A könyvtár a jövőben az intézmény nevével együtt említi, megjeleníti majd az új szlogent is, mely nem más, mint hogy “Központban a kultúra”.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …